El cicle de Música i Romànic celebra 10 edicions amb concerts a Horta d’Avinyó, Castelladral i Sant Martí de Torroella 

272
Esglèsia de Santa Maria d'Horta d'Avinyó - Foto: Maria Rosa Ferre
Esglèsia de Santa Maria d'Horta d'Avinyó - Foto: Maria Rosa Ferre

Aquest cicle l’organitza els Amics del Romànic del Bages i enguany celebra la desena edició amb algunes restriccions a causa de la covid-19. Per exemple, en alguns concerts, es dividirà el grup en dos. Mentre uns facin la visita a l’espai històric, els altres podran gaudir de l’actuació musical. 

Com cada any, el cicle proposa quatre espectacles que, en aquesta edició, tindran lloc en petits pobles o entitats municipals descentralitzades del Bages i l’Anoia. El projecte té com a objectiu donar a conèixer esglésies i elements romànics que, sovint, són poc coneguts a la comarca però que tenen un gran valor patrimonial. Alhora, es busca donar ús a unes construccions que a vegades són complicades de visitar. D’aquesta manera, abans de cada concert, es realitzarà una visita guiada d’uns 20 minuts de durada, que inclou una explicació històrica i arquitectònica del temple amb la col·laboració d’un expert.

El cicle musical arrencarà el 15 de maig a Priorat de Santa Maria, a Castellfollit de Riubregós, a l’Anoia. Diumenge 30 de maig serà el torn de l’església Sant Miquel de Castelladral, a Navàs. El 12 de juny, el grup format per cinc dones “Lilàh” actuarà a l’església de Sant Martí de Torruella, a Sant Joan de Vilatorrada. Finalment, el diumenge 27 de juny hi haurà un concert de música del barroc, a càrrec del duet Violet a l’església de Santa Maria d’Horta d’Avinyó.