El Centre Excursionista d’Oló celebra aquest diumenge la desena edició de la Saltamarrades, amb les inscripcions esgotades des de fa una setmana.

Més de 300 corredors participaran de la festa de l’esport olonenc aquest diumenge, el CEO ha organitzat tres curses amb recorreguts inèdits pels quals han recuperat antics camins i corriols que havien quedat abandonats amb el pas del temps. Aquest és un tret distintiu de la manera de treballar dels organitzadors de la Saltamarrades. Per una banda, engresca els corredors a repetir cada any amb circuits diferents. A la vegada, la seva feina permet recuperar rutes i senders per als entorns del poble i els veïns d’Oló poden gaudir de noves rutes per caminar pels entorns del poble. Salvador Sala del Centre Excursionista d’Oló explicava com van començar aquest projecte ara fa deu anys.

Aquest any, aprofitant la pandèmia han eliminat els gots de plàstic dels punts d’avituallament per tal de generar menys residus. Cada corredor haurà de portar el got o cantimplora de casa. Un altre element molt important de la cursa són els voluntaris, en Salvador ens explicava el paper que juguen i quins recorreguts han organitzat aquest any.

A més a més de les curses de 21, 11 i 6 Quilòmetres també han organitzat unes MiniMarrades amb el suport del Moviment Junior per fer diferents curses per als més petits durant el matí de diumenge.