El Celler Sanmartí celebra 2 anys de vida

271

El Celler de Sanmartí de Serraïma de Sallent ja té dos anys de vida. El Mas Sanmartí de Serraïma, per la seva banda, es coneix de la seva existència des de l’any 996 i tot just fa dos anys es va convertir en el primer celler de producció de vi. Actualment, la casa encara conserva les seves instal·lacions i és per aquesta raó que el seu Celler és històric, ja que quan es va construir es va poder remodelar i adaptar. Joan Sanmartí, actual propietari ens explica la valoració d’aquests primers dos anys del Celler.

El vi del Celler s’elabora amb varietats autòctones, escollides entre les que existien a la propietat a finals del segle XIX. Sanmartí explica que “alguns dels objectius són que el vi sigui de la millor qualitat possible i alhora sostenible”, ell mateix ens ho explica:

Malgrat els anys d’història que tenen les vinyes, no va ser fins al 2016 que es va restaurar i inaugurar el Celler “per un tema de dedicació i voluntat”. Ara, amb tot, Sanmartí reflexiona del perquè d’aquesta obertura ara fa tot just dos anys.

Finalment, Sanmartí, ens explica que per la verema també es tenen pensades diferents activitats. Aquesta és la recol·lecció o collita del raïm per la producció del vi. El període de verema varia entre juliol i octubre. El propietari del Celler ens explica que faran enguany.

Actualment, un dels vins que hi podem trobar són Satèl·lit 2014 i Garnatxa Sumoll 2014.