El cel tapat d’avui té les hores comptades, demà cel més net

120

El cel molt enterbolit d’ahir a causa de la pols en suspensió provinent del Sàhara ha deixat pas a un dia avui força tapat i amb algunes pluges dèbils a la comarca. El registres més destacables d’avui són: 4.4mm a Manresa, 3mm al Serrat de Castellnou i també a Santpedor. Cap al nord i oest de la comarca els plugims han estat molt minsos, però a la zona sud destaquem els 8mm de Castellbell i el Vilar i de Monistrol de Montserrat. Aquestes pluges dèbils desapareixeran de cara a la tarda, i les temperatures màximes es mouran entre els 11 i els 13ºC.

De cara a demà esperem un cel força més net (desapareixerà la pols en suspensió,de fet les pluges d’avui n’han disminuït la concentració) i el cel tindrà un color blau intens. Tot i això hi haurà alguns núvols. Les temperatures mínimes baixaran clarament, situant-se entre els 1 i els 3ºC. Les màximes seran semblants a les d’avui, però a causa de la major insolació i una humitat molt més baixa la sensació serà molt més agradable. Els carnestoltes programats a diferents localitats de la comarca no perillaran, no s’espera pluja.

Per diumenge esperem un temps assolellat, amb temperatures mínimes encara una mica més baixes amb glaçades dèbils al Pla de Bages. Les temperatures al migdia i a la tarda es recuperaran i es poden situar entre els 14 i els 16ºC a gran part de la comarca. La festa de l’arròs de Sant Fruitós sembla que es podrà celebrar sense cap tipus d’inconvenient meteorològic.

Foto: Cel enterbolit per núvols alts i pols en suspensió provinent del nord d’Àfrica ahir des de Santpedor. Aquest cap de setmana canviarem el color ocre del cel per un blau més intens.