El Centre d’Esports Manresa, a través de la seva Junta Directiva encapçalada per la presidenta Ruth Guerrero i el portaveu Francesc Sòria, van convocar ahir una roda de premsa per reclamar a l’Ajuntament de Manresa un seguit de “reinvidicacions històriques i mancances” que està patint el club i que l’impedeix créixer amb normalitat.

En definitiva, l’acte d’ahir va ser un clam a la justícia cap a una entitat que en els darrers anys ha fet molt bé la feina i ha portat el seu primer equip masculí a ser un referent del futbol català, proclamant-se com el setè millor equip de Catalunya. Amb aquest argument i el fet que el futbol base té una mancança molt important pel que fa als espais, el CE Manresa emplaça el nou govern de Manresa en un seguit de reivindicacions que tenen, com a principal reclam, un augment de la dotació econòmica que reben. Ho explicava el portaveu Francesc Sòria.

El pressupost del CE Manresa, que rep de l’Ajuntament, són uns 29.000 euros. En comparació amb altres clubs que reben import del seu consistori i que comparteixen categoria amb el club manresà, “l’aportació mínima és d’uns 80.000 euros” tal com explicava la seva presidenta Ruth Guerrero.

El club diu que han esgotat la diplomàcia després de tres i anys i mig de trobades amb l’Ajuntament. Unes trobades que han acabat amb “promeses buides”. L’entitat manresana se sent la “Ventafocs” de la ciutat i sent un “menyspreu de l’Ajuntament”. Per tot plegat, no descarta més accions i mobilitzacions si aquest missatge no arriba al nou govern.

L’estadi cau a trossos

La presidenta va reclamar que al Congost no s’hi fa manteniment des que es va inaugurar el 1985. “Hi ha un manteniment inexistent, una neteja insuficient, el camp cau a trossos i les poques millores que s’hi han fet, s’han portat a terme des del club i algunes vegades, fins i tot, directament pels mateixos membres de la junta”.

Guerrero afegia que els vestidors són insuficients, hi ha espais perduts perquè són plens de brossa i runa des de sempre, “on hi ha rates”, hi ha goteres sobre els comptadors elèctrics i les mancances de manteniment més bàsiques, com descrostaments o falta de panys a les portes.

El CE Manresa encetarà la propera temporada amb 32 equips, 7 dels quals de noies. Ara mateix encara no tenen definits els horaris i espais per la temporada vinent.

El pitjor de tot, segons Guerrero i Sòria, és que l’Ajuntament “no té projecte per al futbol ni per a l’esport en general” i que encara tenen “girada l’esquena al club”. Presidenta i portaveu, que admeten haver esperat a després de les eleccions “per no distorsionar el missatge”, lamenten que “clubs en categories inferiors a la nostra tenen un molt millor camp de futbol i instal·lacions, i un millor finançament”.