El càstig de l’escola Riu d’Or de Santpedor a uns alumnes per no disfressar-se igual que la resta es fa viral

476
Carnaval temàtic a l'escola Riu d'Or de Santpedor al 2017 FOTO:DEP EDUCACIÓ
Carnaval temàtic a l'escola Riu d'Or de Santpedor al 2017 FOTO:DEP EDUCACIÓ

Un grup de nens de 6è van decidir pel seu compte anar al Carnaval en pijama enlloc de la temàtica escollida pel centre

Polèmica a l’escola Riu d’Or per la decisió unilateral d’un grup de nens de 6è de no disfressar-se com la resta per Carnestoltes. Des del centre portaven dies fent tallers amb els nens perquè es creessin els seus propis complements per la festa. La finalitat era cada dia sumar una part de la disfressa que acabava sent un superheroi a final de setmana, tal i com des del centre havien explicat als mateixos pares. Aquell dia tocava portar un cinturó. Un grup d’alumnes, però, van decidir disfressar-se pel seu compte i van aparèixer el dia de Carnaval amb pijama.

La decisió no va agradar als responsables del centre, que van castigar els alumnes en qüestió una setmana sense pati. I ho van anunciar amb un comunicat, firmat pel Departament d’Educació, on s’especificava que “les normes es creen per facilitar la convivència. Si cadascú fes el que vogués, no hi hauria ni ordre ni concert”, i es llançava la següent reflexió: “Com se sentiran la resta d’alumnes quan observen que els companys disfressats d’una altra manera?”.

El càstig va indignar els pares d’alguns d’aquests alumnes, fins el punt que un d’aquests va fer una publicació a les xarxes socials criticant durament al centre per la decisió presa. La qual cosa va generar força rebombori. Tant és així que fins i tot va arribar la notícia a mitjans nacionals, com RAC1, que se’n va fer ressò al programa Versió RAC1. La publicació de la emissora, a més, ha generat una onada de reaccions en tots sentits a les xarxes socials.

Tot plegat ha generat molta decepció a l’AMPA. Des d’on asseguren que “no et pots saltar els canals de comunicació establerts amb l’escola per fer una crítica, primer cal parlar amb el centre”, i subratlla que “l’escola té estipulat un procediment perquè els pares facin arribar les seves queixes, i en aquest cas no s’ha donat”. Des de l’escola, no han volgut comentar més, però confirmen que no han rebut queixes de ningú de forma oficial. Pel què fa a l’acció dels infants, la posició de l’AMPA és que “si hi ha unes normes consensuades no te les pots saltar sense més raó”, i recalquen que la situació “s’ha fet massa gran, i és una pena, perquè es porten molts anys fent esforços per fer una escola moderna i inclusiva i no és just que es pretengui ensorrar això per un fet com aquest”.