El Carrilet tanca la 4a edició del carnaval d’estiu amb un èxit rotund

196

Són formats i èpoques de l’any molt diferents, però la festa del Carnaval a Sallent és una aposta segura. És per això que la quarta edició del carnaval d’estiu ha obtingut un resultat molt satisfactori segons els organitzadors. I és que tot i haver-se fet esperar durant els tradicionals 5 anys de silenci, la festa va arribar plena d’activitats i amb més força que mai.

Així, de dijous a diumenge Sallent va tornar a viure una de les festes més característiques del poble i, aquesta vegada, en ple estiu. Un dels actes més esperats va ser el que organitzava el Frikibingo: l’especial “Kinto de Verano”. L’actuació va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a la festa i va comptar amb una molt bona assistència. Un dels seus organitzadors, Rafa Gordillo, es mostra molt content d’haver pogut participar, per primera vegada, dins la programació del carnaval d’estiu:

El divendres al matí, l’organització va reservar un espai als més menuts on es va celebrar el carnaval infantil, el Holi Festival i la festa de l’escuma. A la nit, però, la disbauxa va començar a prendre protagonisme i els carrers de Sallent van impregnar-se de l’essència carnavalesca amb el pícnic de la 69a i el cerca tasques amb un gran nombre de participants. El dissabte, en canvi, va destacar per l’esperada Rua de disfresses, on hi havia molt jovent tot i que també s’hi va poder veure gent de totes les edats. Això sí, amb guarnicions ben estiuenques i de tots els estils. Un dels organitzadors del Carnaval i membre d’El Carrilet, Toni Fernández, assegura que no s’esperaven tanta varietat, ni tanta originalitat:

L’ambient que es va viure aquests quatre dies a Sallent va ser tan festiu com el que es respira en l’edició d’hivern, ja que la música de les xarangues, els concerts i les activitats a l’aire lliure van dinamitzar la festa. La quarta edició del carnaval d’estiu es va donar per acabada el diumenge amb l’enterro de la sardina, que aquest cop va optar per un espectacle enlloc de la tradicional rua.

Fotografia: Salvador Arderiu