El carnaval de Santpedor supera totes les expectatives amb més de mil persones, bacallà, ‘ximet’ i escudella

132

Carnaval de récord a Santpedor. L’objectiu de convertir-lo en la Festa Major d’Hivern del poble és força a prop després de veure l’èxit d’aquest cap de setmana. Més de 1.000 persones es van inscriure a la rua que va inundar dissabte els carrers de la vila de colors i disfresses. El primer premi -150€- en la categoria de comparses se’l van endur Els Egipcis, per davant dels Poker Santpedor i els Bike Sant Fermin. Pel què fa a les carrosses, els Serrutxos es van endur el primer premi -150€ també-, deixant en segon i tercer lloc als Santpedor Experience i  els Vampi d’Or, respectivament. En la categoria individual i de parelles, el primer premi -60€- va ser per les Cancan Boys, el segon per La Nova Classe Mitjana i el tercer per SISIS De Dia i de Nit. A més, la comparsa de la Caseta de los Penjà es va endur un pernil i embotits com a reconeixement per ser la carrossa més canyera.

Abans de la rua, però, al migdia, va haver-hi el Primer Concurs d’Escudella amb Pilota de Santpedor, una de les noves propostes pel carnaval d’enguany i que va resultar ser tot un èxit amb gairebé 500 persones. Penyes, colles i grups de tot tipus van omplir la Plaça Gran per cuinar i degustar escudella.

Una altra de les novetats del Carnaval que va triomfar va ser la renovada ruta del ‘Bakalau’ amb la txaranga valenciana Kriptonita. Més de 150 persones, segons els organitzadors, van ballar seguint el grup de música pels carrers del poble, tot provant tapes i refrigeris varis pels diferents bars. En un d’aquests bars, El Terrer, va ser on, a més, va veure la llum un dels secrets més ben guardats d’aquest carnaval, la beguda ‘del poble’ que diferents persones i col·lectius havien estat pensant i provant les últimes setmanes. El regust dolç i d’herbes del ‘ximet’ -sembla que aquest podria ser el nom oficial de la beguda- va convèncer les persones que el van tastar, motiu pel qual cal pensar que ben aviat tornarà a aparèixer en algun esdeveniment del poble.

Per la nit quedava el concert de carnaval a Cal Llovet a càrrec dels DJ’s Boîte Lennon i més tard els 4Cat, que va servir de colofó a un carnaval apoteòsic. Diumenge era el dia reservat pels més menuts amb la rua infantil, un recorregut ple de ritme i disfresses acompanyant el rei Ler-leru des de la Plaça Gran fins a Cal Llovet.