El Carnaval de Sallent tindrà moneda pròpia en el seu 45è aniversari

178

Sallent recupera una de les seves festes més tradicionals: el Carnaval d’Hivern. La festa tindrà lloc del proper dijous 24 de febrer al dimecres 2 de març en un intent de l’organització, Carrilet, de recuperar d’una vegada per totes la normalitat.

La gran novetat del Carnaval en el seu 45è aniversari és l’aparició del barret, una moneda pròpia equivalent a un euro que es podrà bescanviar a la barra per participar i consumir en les activitats de la festa. Ens donava més detalls la membre de Carrilet, Mercè Riera, ahir a la Central.

L’entitat organitzadora ha passat mesos i anys durs per la pandèmia. Tot i això, no ha volgut perdre l’essència malgrat les restriccions, especialment per mantenir la festa viva pels infants que aquest any s’han organitzat i ideat la festa ells mateixos.

Després de no poder celebrar festes com el Cap d’Any, el sotrac econòmic per Carrilet ha estat important. Malgrat tot, el panorama del 2022 és més optimista, doncs, a banda del carnaval d’hivern, està prevista la celebració el carnaval d’estiu, així com del Sant Jordi entremig.

Carrilet ja ha començat bé l’any amb l’organització del Frikibingo, una tradicional festa sallentina prèvia al carnaval que ha servit de prova pilot i ha tingut bona acceptació en la seva tornada al format habitual.

El recorregut de la rua del Carnaval torna als seus orígens i s’iniciarà a la Plaça de la Pau, seguirà per la Plaça Joan Vilaseca, els carrers Àngel Guimerà, Bisbe Valls, Sant Víctor, seguint per la plaça Herois del Bruc, la plaça Joan Vilaseca, el carrer del cos i acabant a la Plaça dels Arbres.

Pel que fa al programari d’actes, el dijous 24 serà l’acte d’arribada de la reina carnestoltes. Seguirà divendres amb la 69a festa de les dones i el cerca tasques. Dissabte hi haurà la rua, el concert i les matines per deixar diumenge pas a l‘arròs i la mostra de foc.

El dilluns hi haurà l’actuació de teatre “la funció que surt malament” a la Fàbrica Vella, a les 21h del vespre i per un preu de 8 euros, 5 per majors de 65 anys i menors de 25. Dimarts no es farà cap acte i es tancarà el Carnaval amb l’enterrament de la Sardina.