El Punt Lila i la reorganització dels Àngels de Nit seran les principals novetats de la rua d’aquest dissabte.

L’entitat El Carrilet i l’Ajuntament de Sallent van organitzar ahir una roda de prensa on van esxplicar que enguany el Carnaval de Sallent tindrà un punt lila com a màxima novetat.

Tant entitat com l’ens local, han cregut que per tal de no lamentar cap acte indegut per part de ningú hi haurà el Punt Lila, ubicat a la plaça Catalunya, i des d’on es donarà suport davant de qualsevol situació de conflicte que es pugui produir.

Amb tot, també es comptarà amb els àngels de nit, que aquest any actuaran en punts més estratègics del poble per tal de conscienciar als joves d’un consum responsable.

Els àngels són un grup de joves formats que tindran la figura d’agents d’intervenció que pretén introduir bones conductes entre els joves i en espais d’oci nocturn ja sigui quant a malalties de transmissió sexual, abús dels consums entre d’altres, amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables en els espais d’oci nocturn. Ells mateixos també miraran de repartir aigua i galetes gratuïtament a les persones joves, per informar de la importància d’hidratar-se i menjar durant el consum d’alcohol.
Malgrat tot, segons dades del Departament de Salut, el consum d’alcohol segueix incrementant entre els joves i s’avança en l’inici del consum. Un consum que no només té impacte en la mateixa salut dels joves, sinó que també genera una problemàtica d’incivisme i relacions, uns actes que es veuen clarament en festes locals.