Professionals sanitàries
Professionals sanitàries

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha fet entrega d’aquest distintiu al CAP de Navàs-Balsareny. L’equip bagenc va fer una important aposta per implementar una nova manera de treballar adaptada a la situació i es va convertir en un dels que va registrar més altes als portals de Salut, entre els mesos de març i juny de l’any passat. I això que el virus va afectar el CAP, concretament el 50% de la plantilla i, davant d’aquesta situació, l’equip va atendre els usuaris de forma no presencial en el 90% dels casos. Per això, els professionals van impulsar de forma intensiva l’accés a La Meva Salut i l’eConsulta, les eines telemàtiques que Salut posa a l’abast dels pacients.

En concret, al portal La Meva Salut s’hi van comptabilitzar gairebé 700 usuaris nous, xifra que representa un augment del 130%, i els pacients que van utilitzar l’eConsulta, un xat intern entre l’usuari i el professional, es va incrementar el 350%. Pel que fa als professionals de la salut, l’eConsulta també va experimentar una gran implementació: el març la utilitzaven el 50% de professionals, i el juny, el 93,7%.

L’equip d’atenció primària va accelerar la implantació de les eines telemàtiques i va aconseguir que les visites que podien resoldre’s en línia no col·lapsessin el servei. Va ser un canvi en la manera de treballar que van reflectir en un treball que li ha valgut el reconeixement de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.