Paula Montero, deixarà de ser directora de Lledoners. Serà substituida per Susana Gracia.

286

El canvi a la direcció del centre penitenciari coincidirà amb el retorn dels presos independentistes a presons catalanes

La directora del centre penitenciari de Lledoners, Paula Montero, deixarà el seu càrrec l’1 de juliol, i serà substituïda per Susana Gracia, segons ha informat el Departament de Justícia. El canvi a la direcció de Lledoners es produirà coincidint amb el retorn dels presos independentistes a presons catalanes que aquest divendres ha autoritzat el Tribunal Suprem. Segons el departament, Montero ha dirigit la presó de Sant Joan de Vilatorrada des de fa tres anys malgrat que havia assumit un compromís inicial de dos anys. Ara s’incorporarà als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l’Execució Penal d’Adults. El seu relleu, Susana Gracia, va iniciar la seva trajectòria en centres penitenciaris l’any 1989 i ara és subdirectora de tractament de Lledoners.

Llicenciada en Geografia i Història i Diplomada en Educació Social, Gracia ha estat Cap de programes d’Educació social al Centre Penitenciari Quatre Camins entre el 2015 i el 2017, abans d’encapçalar la coordinació de tots els programes de rehabilitació de Lledoners, com a subdirectora de tractament, que és el càrrec que ocupava actualment.

La fins ara directora de Lledoners va assumir el càrrec, segons el departament de Justícia, amb l’objectiu de “consolidar un model de participació i de resolució alternativa de conflictes”. Ara, amb aquest objectiu complert, el departament explica que s’incorpora als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l’Execució Penal d’Adults i consolidar la recent reestructuració de la Direcció General dels Serveis Penitenciaris.

Psicòloga de formació i en contacte amb l’àmbit penitenciari des del 1987, abans d’estar al capdavant del centre penitenciari del Bages, Montero havia ocupat altres càrrecs de responsabilitat. Destaquen la Subdirecció de Programes de Rehabilitació i Sanitat, la coordinació de les oficines d’atenció a les víctimes del delicte o els Serveis Socials Penitenciaris de Barcelona, entre d’altres.