El camí que uneix Santpedor i el Serrat i una part del camí de Rajadell seran una carretera al 2024

231
Reunió de la Diputació de Barcelona i els alcaldes afectats a Santpedor. - FOTO: Joel Peña
Reunió de la Diputació de Barcelona i els alcaldes afectats a Santpedor. - FOTO: Joel Peña

El camí que uneix Santpedor i el Serrat serà una carretera al 2024. És una part de les 3 obres que té planificades la Diputació de Barcelona a camins del Bages, que també farà carretera un tram del camí de Rajadell. El manteniment de la segona part del camí, que va fins a Castellnou, passarà a ser de la Diputació i també ho farà el que va de Mura a Rocafort.

Tots els camins formen part de la primera fase d’obres de la Diputació. En el cas dels que n’assumeix el manteniment, les obres començaran a mitjans de l’any que ve. Pel que fa als camins que passaran a ser carreteres ho faran a mitjans del 2024. El diputat d’infraestructures, Pere Pons, explica que cal fer estudis abans de començar a treballar i per això els terminis s’allarguen.

Del camí que va de Santpedor a Castellnou, un quilòmetre i mig passarà a ser una carretera i la Diputació assumirà el manteniment dels 5 quilòmetres que porten del Serrat al nucli antic. En total, la inversió serà d’un milió sis-cents mil euros. L’alcalde de Castellnou, Domènec Òrrit, assegura que l’obra en el primer tram és una reclamació històrica dels dos pobles.

En total s’adaptaran 4,84 quilòmetres del camí que va de Mura a Rocafort i la Diputació hi invertirà 450.000 euros. L’alcalde de Talamanca, Josep Tarín, diu que es traduiran en un estalvi pels Ajuntaments i una millora de la via.

Finalment, un quilòmetre i mig del camí de Rajadell passarà a ser una carretera i l’altre quilòmetre i mig el mantindrà la Diputació. En total la inversió serà de més de 560.000 euros. La suma total de totes les obres rondarà els dos milions i mig.