Els comerços del municipi ja reparteixen el calendari de paret que cada any edita l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Un calendari que, aquest cop, està dedicat a la figura de l’il·lustre pintor fruitosenc Alfred Figueras i que, a partir del dilluns 18, es pot trobar als establiments comercials del municipi.

En l’edició del 2018 es mostren 12 pintures de l’artista i es recullen els passatges més rellevants del pintor. Com ja és habitual, també hi destaquen totes les festes i activitats assenyalades del municipi i les dates importants de l’àmbit nacional. A banda dels comerços del municipi, els qui ho desitgin també poden recollir el seu exemplar a l’ajuntament de forma totalment gratuïta.

Aquest any, a més, el calendari serveix de porta d’entrada a la celebració de “l’Any Alfred Figueras 2018”, que se celebra enguany en motiu del 120è aniversari del seu naixement. El pintor va néixer a Sant Fruitós de Bages l’any 1898 i va morir a Barcelona al 1980. Va estudiar a la Llotja de Barcelona on es va impregnar de l’estètica del noucentisme. Més tard va viatjar a Alger i al Marroc on va crear
una part important de la seva obra. Els seus treballs es poden veure al MNAC de Barcelona, al Museu Comarcal de Manresa, i als Museus d’Alguer, d’Oran i de Casablanca.

Aquí teniu unes imatges del calendri: