El calendari de paret del 2018, disponible als comerços de Sant Fruitós

103

Els comerços del municipi ja reparteixen el calendari de paret que cada any edita l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Un calendari que, aquest cop, està dedicat a la figura de l’il·lustre pintor fruitosenc Alfred Figueras i que, a partir del dilluns 18, es pot trobar als establiments comercials del municipi.

En l’edició del 2018 es mostren 12 pintures de l’artista i es recullen els passatges més rellevants del pintor. Com ja és habitual, també hi destaquen totes les festes i activitats assenyalades del municipi i les dates importants de l’àmbit nacional. A banda dels comerços del municipi, els qui ho desitgin també poden recollir el seu exemplar a l’ajuntament de forma totalment gratuïta.

Aquest any, a més, el calendari serveix de porta d’entrada a la celebració de “l’Any Alfred Figueras 2018”, que se celebra enguany en motiu del 120è aniversari del seu naixement. El pintor va néixer a Sant Fruitós de Bages l’any 1898 i va morir a Barcelona al 1980. Va estudiar a la Llotja de Barcelona on es va impregnar de l’estètica del noucentisme. Més tard va viatjar a Alger i al Marroc on va crear
una part important de la seva obra. Els seus treballs es poden veure al MNAC de Barcelona, al Museu Comarcal de Manresa, i als Museus d’Alguer, d’Oran i de Casablanca.

Aquí teniu unes imatges del calendri: