El bon temps allarga la Fira de Sant Miquel de Santpedor més participada

128
Fira de Sant Miquel de Santpedor 2017 FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Fira de Sant Miquel de Santpedor 2017 FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

El bon temps ha acompanyat la 27a edició de la Fira de Sant Miquel de Santpedor. Una cita cada cop més important per als veïns del poble que enguany han tingut propostes durant tota una setmana i que el cap de setmana ha estat replet d’activitats. Avui diumenge hi ha hagut el dia central amb més de 120 paradistes i activitats en sis espais diferenciats. A més, el bon temps ha fet que els paradistes allarguessin més enllà de les vuit en veure que l’afluència de públic i la bona temperatura no minvava.

Des de l’Ajuntament s’ha fet una enquesta a alguns visitants. La fira ha fet venir gent d’arreu de Catalunya, molta gent de la comarca del Bages i, com no podia ser d’una altra manera, dels veïns de Santpedor. Ha estat l’edició amb més propostes no només diumenge sinó tot el cap de setmana i també amb una major participació d’entitats de Santpedor, fins a 15.

Els actes que ja van començar divendres amb propostes gastronòmiques, expositives i també amb foc i música fins ben entrada la nit. Dissabte van continuar la majoria d’activitats d’entitats: petanca, escacs, trobada de gegants i correfoc amb els Bous de foc. Fins i tot un vermut musical al migdia i el VI Concurs de Grups de Música Jove de Santpedor a Cal Llovet en un concert que va comptar amb l’actuació dels tres finalistes i d’un convidat d’excepció com era la Dalton Band. Els guanyadors del concurs de grups de música jove va ser l’Arkadia Sound.

També dissabte, la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas  va celebrar 50 anys amb un espectacle infantil i una xerrada amb l’escriptor Màrius Serra.

I avui diumenge, dia de la Fira, els carrers del Barri Antic s’han omplert de parades de productes naturals i ecològics. També d’entitats del poble. Exposicions a la biblioteca, a cal Clarassó on durant tot el dia hi ha hagut un riu de gent per conèixer la proposta de rehabilitació a aquesta emblemàtica fàbrica tèxtil. Un altra exposició se celebrava a la Capella amb el concurs de pintura ràpida i de ceràmica. I al Convent es podia veure aquest magnífic equipament que acollia l’exposició “Vi_suals 17. Ceps”. Entitats com els Castellers amb l’actuació a la plaça de l’església a les 12 del migdia han permès veure una magnífica actuació dels locals, la millor des de la tornada de vacances aixecant el 3 i el 4 de 7 i el 5 de 6, a més de diversos pilars de 3 que han permès veure un munt de canalla fent l’aleta a la vegada. Les puntaires, els balls country i els concursos de fotografia i de músics al carrer han farcit la jornada. Precisament, el concurs de fotografia encara no s’ha acabat. Es poden presentar les propostes fins el 10 de novembre i el concurs de músics al carrer ha tingut un doble primer premi per als grups Sobretaula club social i Martri.