Sabadell reconeix la tasca de Pere Casaldàliga amb la Medalla de la Ciutat

236
juntament de Sabadell / Juanma Peláez

Sabadell ha lliurat la medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum al bisbe nascut a Balsareny, Pere Casaldàliga. Un distintiu que l’Ajuntament de la localitat vallesana ha decidit entregar en reconeixement a la tasca que va fer el bisbe per la ciutat abans de marxar al Brasil, on va morir el mes d’agost passat.

L’acte va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Sabadell, amb limitació de públic per les restriccions actuals. En aquest acte, s’ha fet un repàs a la tasca que ha fet Casaldàliga per Sabadell, especialment en el vessant social. En aquest acte, hi ha participat alguns noms il·lustres com el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, la neboda del religiós, Glòria Casaldàliga, l’alcaldessa de Sabadell i Marta Farrés, entre d’altres.

En aquest sentit, se li va lloar la seva labor educativa, cultural i social per la ciutat, però sobretot se li destaca la feina cap als més desfavorits. La relació del bisbe amb la població vallesana es remunta al 1952. A Sabadell, Casaldàliga ha exercit de professor, fent una tasca social molt important durant més de sis anys.