Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El BCN Drone Center de Moià doblarà el seu espai aeri i permetrà volar a més altitud

Aquesta modificació permetrà fer vols experimentals de llarga autonomia i utilitzar aeronaus de més pes.

El centre de drons amb seu a Moià ha rebut aquesta setmana l’autorització per a doblar el seu espai aeri. Passarà de tenir 25 a 50 quilòmetres quadrats de superfície i fins a 1.375 metres d’altitud sobre el nivell del mar. 

Segons el mateix centre, un dels pocs al món on es poden fer proves per a drons, la modificació permetrà fer vols més llargs i amb aeronaus més pesades. L’ampliació de l’espai servirà tant per l’administració pública com per les universitats, centres de recerca i empreses privades que ho sol·licitin. 

Aquest fet situa el BCN Drone Center, segons un comunicat que ha difós la mateixa companyia, com un dels pols de referència mundial per a dur a terme vols de proves, demostracions i les certificacions que exigeix la nova normativa Europea.

La modificació de l’espai aeri i de l’alçada de vol reforça “la projecció internacional” del negoci i obre la porta a les noves aplicacions com ara els espectacles nocturns amb eixams de drons, el transport amb drons i fins i tot els drons taxis. Uns aplicatius que hauran de dur a terme programes de vols de proves en un entorn controlat com el BCN Drone Center abans de poder fer vols comercials.