El Baxi Manresa té a tir el Reial Madrid (76-77)

129

El Reial Madrid es va imposar en el Nou Congost davant un competitiu Baxi Manresa. Els manresans van sorprendre el líder de la Lliga Endesa, portant el partit a un final igualat en el qual Matt Janning va tenir el triple de la victòria després d’una gran jugada de pissarra. Finalment, els de Pablo Laso ha aconseguit el triomf gràcies, en bona part, a l’últim quart de Gabriel Deck (autor de 13 punts).

El Reial Madrid va sortir més agressiu en defensa i va agafar ràpidament el control del partit. Els locals es presentaven al partit amb moltes baixes en la posició de base i es va notar en els primers atacs (6-12 min 8). Un primer quart amb un marcador baix i molt desencert en els tirs de camp per part dels dos equips.

La dinàmica es va mantenir en el segon quart i el Manresa va treure profit del desencert blanc, especialment des del triple (23-19 min 15). Al Madrid se li van apagar els llums en atac i, en canvi, els manresans anotaven cada vegada amb més fluïdesa. Els visitants, de la mà de Causeur, van millorar en els últims minuts per tornar a agafar el lideratge del marcador a la mitja part.

Els visitants van canviar el signe del partit en el tercer quart. Els madrilenys van millorar en atac, però sobretot en defensa eixugant l’atac dels locals. L’equip va anotar únicament tres punts en cinc minuts (37-48 min 25 min). Un Manresa que, més enllà de Scott Eatherton, va trobar a faltar més jugadors en atac en els primers compassos del període, però després va aparèixer Ferrari per mantenir a l’equip en el partit abans de l’assalt definitiu.

L’equip de Pablo Laso va acusar el desgast dels últims partits i el Manresa va treure profit d’aquesta situació augmentant el ritme dels seus atacs per apretar el resultat (62-64 min 37). En els últims minuts, Deck va assumir galons i va liderar al seu equip davant un Manresa molt encertat des del triple. Dos tirs lliures anotats per Laprovittola, quan faltaven set segons, van donar al Madrid un avantatge de dos punts. Janning va fallar el triple de la victòria i Garuba va sentenciar des del tir lliure.