El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que totes les competicions nacionals, entre elles la Lliga Endesa, es disputaran a porta tancada arran del coronavirus. Per tant, això també afecta el Baxi Manresa que haurà de jugar sense públic, com a mínim, dos partits: el que disputa el proper cap de setmana a Màlaga contra Unicaja (14-15 de març) i el d’aquí a dues setmanes al Nou Congost davant la Penya (22-23 de març).

Tot plegat, la Federació Catalana de Futbol, per ordre expressa de la espanyola, s’ha vist obligada al mateix en les competicions que gestiona per delegació, com són la Tercera Divisió i la Lliga Nacional Juvenil en futbol, i la Tercera Divisió Nacional en futbol sala. A més, ahir a última hora, el Club Atlètic Manresa va informar que la final INTER INSITITUTS de Manresa, prevista pel proper 17 de març, també queda ajornada.

Es tracta d’una mesura del govern espanyol d’acord amb totes les comunitats autònomes, la qual pretén evitar la gran afluència d’aficionats. Aquesta mesura inclou competicions professionals, com també amateurs en àmbit estatal i internacional.

La decisió afecta directament els partits de primera i segona divisió de futbol, així com altres competicions, com la Lliga ACB i la LEB Or de bàsquet. Però també tots aquells esdeveniments esportius que “comportin un moviment important d’aficionats en el conjunt del territori espanyol” segons ha afirmat el mateix Illa.

Per ara, el govern ha decidit disputar a porta tancada les dues pròximes jornades de cada competició, però no es descarta allargar les mesures si el virus segueix propagant-se.

Així ho ha anunciat Illa avui al migdia:

El Ministre de Sanitat d’Espanya, Salvador Illa