El Baxi Manresa exhibeix fortalesa mental davant l’agressivitat de Múrcia (93-103)

163

El Baxi Manresa ha aconseguit la desena victòria de la temporada a l’ACB. I ho ha fet de manera molt meritòria en un context hostil com és sempre l’agressivitat que planteja a cada partit l’UCAM Múrcia (93-108)

El Múrcia ha començat més agressiu de cara a cistella (8-4 min 3). Però, a partir de llavors, gran parcial dels manresans de 10-24 per tancar el primer quart amb més 10 d’avantatge (18-28). Els bagencs han carregat molt bé el rebot i han mostrat un gran nivell defensiu. La dada més significativa és que en el primer quart, el Baxi ja duia els mateixos triples que en tot el partit de Tenerife, és a dir, 2.

El Baxi ha seguit dominant el marcador en el segon quart. Un inici de període marcat per les errades dels dos equips, però en què els manresans han mantingut el bon ritme ofensiu, liderats per Makai Mason (9 punts en el quart). Aquesta ha estat la cara. La creu han estat les pèrdues bagenques (7 totals en el quart). A més, tot i liderar el marcador, segur que Pedro Martínez no pot estar del tot content amb la defensa que ha mostrat el seu equip en el quart (38-46).

El tercer període ha estat el de Dani Pérez (15 punts i 3/3 en triple). Múrcia ha tornat a sortir molt agressiu especialment en el rebot ofensiu (11 totals). Els murcians han buscat endurir el joc però s’han trobat amb un equip que tenia reacció a tota bona acció que tenia. En el tram final del període, Dani Pérez ha agafat les regnes del Baxi per situar la diferència per sobre dels deu punts abans del quart definitiu (64-74).

Tot i el bon inici de Múrcia amb dos triples, el Baxi ha exhibit una gran fortalesa mental per seguir contestant cada acció positiva dels locals. Això ha desgastat a l’equip murcià i el manresà ha anat obrint una diferència cada vegada més insalvable fins a la victòria. Si en el tercer quart apareixia Dani Pérez, en aquest, ho feia Rafa Martínez (12 punts en el quart) per certificar el triomf bagenc.