El Baxi Manresa es deixa remuntar contra un Andorra de dues cares (92-86)

145

El Baxi Manresa cau per 92 a 86 contra el MoraBanc Andorra, en un partit decidit a la pròrroga. Els manresans han dominat bona part del duel, però l’encert andorrà en el tram final ha estat decisiu.

Una derrota dura psicològicament perquè els bagencs van dominar bona part del marcador fins al tram final. Hannah amb 22 punts va liderar la remuntada del conjunt del Principat i va forçar una pròrroga en la que l’equip dirigit per Ibon Navarro, extècnic del Manresa, va estar més encertat. Per part manresana, Scott Eatherton va ser el millor jugador amb 18 punts i 28 de valoració.

El primer quart va ser més erràtic que encertat. En els primers compassos, les defenses s’imposaven als atacs. Andorra va plantejar un partit molt físic, amb la clara missió d’atacar la zona. Els manresans es van ensortir prou bé i van anar agafant sensacions en atac a mesures que avançava el quart.

El Baxi Manresa va obrir un petit forat a l’inici del segon quart, en part, gràcies als punts a la pintura. Els manresans trobaven molt bé, a través del pick and roll o diverses triangulacions, els seus pivots a la zona. Els bagencs portaven el ritme del partit gràcies al domini del rebot i als millors percentatges en el tir de dos respecte del seu rival.

L’Andorra va sortir entonat en atac al tercer quart, però dos triples de Janning i Ferrari van tornar a posar les coses al seu lloc. Els manresans li van veure les orelles al llop i van reaccionar especialment a partir del canell de Ferrari amb set punts en el quart. Tot i això, l’equip no s’acabava de despenjar d’un Andorra que seguia a vuit-deu punts de distància.

El darrer quart començava amb bones jugades del Manresa, aprofitant la bona entesa entre Dani Pérez i Scott Eatherton. Però a partir de llavors, gran parcial dels andorrans suportats en l’encert des del triple. Els locals van trobar en Hannah al seu jugador més inspirat i van remuntar fins a forçar la pròrroga. I en el temps extra, l’Andorra va trobar més claredat en les situacions ofensives i sobretot, va mantenir el gran encert per endur-se el partit