El Baxi Manresa creix a Vitòria més enllà de la derrota (87-68)

146

El Baxi Manresa ha topat amb un os en la seva visita a Vitòria per enfrontar-se al Baskonia. Un equip d’Eurolliga que ha demostrat la seva qualitat i s’ha endut un partit on els manresans han donat la cara (87-68). De fet, el resultat no reflecteix el que s’ha vist en el joc. És la quarta derrota dels manresans a l’ACB i igualen el registre de victòries, també amb quatre. Scott Eatherton ha estat el millor pels locals amb 15 punts i 15 de valoració, seguit de Juanpi Vaulet amb la mateixa valoració i 11 punts. Pedro Martínez, tècnic del Baxi Manresa, diu que els ha faltat continuïtat.

 

D’aquests moments d’alts i baixos també en parla Juanpi Vaulet, un dels més destacats per part manresana.

 

El Baxi ha jugat tot el partit amb percentatges molt baixos en el llançament. Baskonia ha tret profit dels seus centímetres per anotar i capturar més rebots a la pintura. I això que l’inici pels manresans ha estat força bo, amb personalitat tot i el baix encert. La connexió Dani Pérez-Scott Eatherton ha estat la principal font d’anotació (el pivot ha acabat amb 11 punts a la primera part). Però amb l’entrada de Fall (un jugador de 2,21 cm d’alçada), Baskonia ha obert una lleugera escletxa en el marcador, aprofitant els punts a la pintura del francès. (21-16, final del primer quart).

El segon quart també ha estat dominat pels vitorians, malgrat que els bagencs han amenaçat en remuntar el marcador, gràcies a un parell de bones accions defensives a l’inici del període. L’equip però no millorava els percentatges i s’ofegava constantment amb la defensa rival. Luca Vildoza, una de les estrelles del conjunt basc, agafava el pes en atac i situava l’avantatge per sobre dels deu punts al descans. 41-30 (final del segon quart).

A la represa, els manresans han sortit més endollats i agressius. Especialment un jugador: Makai Mason. El nord-americà ha anotat set punts consecutius de sortida i onze en el quart. Malgrat tot, l’equip de Pedro Martínez no acabava de consumar la remuntada perquè, entre d’altres, seguia perdent la batalla pel rebot i no milloraven els percentatges en el llançament. Tot i això, els manresans mantenien la diferència per sota dels deu punts abans de l’últim quart (61-56 final del tercer quart).

En els darrers 10 minuts, la tònica es mantenia: el Baxi no aconseguia apropar-se, però seguia competint per sota dels deu punts. Què li ha pogut faltar a l’equip? Així ho veu el seu tècnic.

 

Així doncs i a mesura que passaven els minuts, Baskonia imposava la seva major qualitat i físic. El ritme de l’últim quart l’ha dut totalment l’equip vitorià. Pedro Martínez buscava solucions a través d’una zona, però no ha produït efecte. Un quart en què el Baxi ha trobat a faltar més encert i amb això s’ha fet del tot impossible competir pel partit. Amb tot, la diferència ha estat més voluminosa del que ha reflectit el partit. Pedro no amaga que marxen amb un mal regust de boca.