Ja és la quarta edició que la Festa Major d’estiu de Sant Fruitós fa una festa dedicada als més petits: el Batibull, i que dona el tret de sortida a la gran festa del municipi. Una festa familiar que té per escenari principal el Cobert de la Màquina de Batre i la renovada plaça Onze de Setembre.

Enguany compta amb algunes novetats i consolida les activitats que han funcionat fins ara. La principal és que la família del pagès Fruitós i la teixidora Nita s’ampliarà amb un fill, el qual també incorporarà elements característics de Sant Fruitós de Bages. L’aspecte que tindrà és obra d’en Pep Creus i en Galdric Sala i, de moment, només ells saben com serà. Asseguren que “és sorpresa per tots, fins i tot pels que el fan”.

A banda, aquest és el primer cop que els gegants participaran a la festa major infantil. I els tabalers, els Asmodaics i Goliaters, que hi fitxen des de l’inici, ampliaran participació. “Som uns 45 tabalers i la meitat són petits”, asseguren des de l’entitat.

Així, del dimarts 26 al dijous 28 de juny, el municipi de Sant Fruitós ha preparat un seguit d’activitats orientades als petits i les seves families. Des d’una cercavila amb animació infantil fins a la pel·lícula del cinema i el sopar a la fresca i l’esperat correaigua infantil.

D’aquesta forma, la festa començarà dimarts 26 de juny, amb una cercavila amb animació infantil, a càrrec de Pep Callau i els Pepsicolen, on també hi haurà els tabalers, Asmodais i Goliaters. Tot això de 2/4 de 7 a les 8 del vespre, i el recorregut s’inicarià a la plaça Onze de Setembre.

El segon dia de Batibull arriba ben carregat. Per començar, a les 5 de la tarda, hi haurà l’inflable de la màquina de batre al cobert. Seguidament, a 2/4 de 7 del vespre, hi haurà l’espectacle “Ambaükatunàbia” i la Festa del Confetti. També es farà un Taller a favor dels Drets dels Infants, Clic Bombolles, a càrrec de Cal Clic, l’espai socioeucatiu municipal. Un cop s’acabin els actes, hi haurà el Sopar de carmanyola i la projecció de la pel·lícula Coco, al Cinema a la Fresca, a les 22h.

I el plat fort és l’últim dia de la festa infantil: dijous. El correaigua infantil serà l’acte més esperat, juntament amb la Festa de l’escuma i animació amb Jordi Callau.

El pressupost global de la Festa Major d’estiu d’enguany és del voltant de 50.000 euros. A banda, el Batibull compta amb un nou patrocinador, l’Obra Social “la Caixa”, que permet que la festa infantil creixi més.