El bàsquet, protagonista del pregó de la festa major d’hivern

178
Pregó Festa Major d'Hivern Sant Fruitós de Bages 2016. Foto: Laia Candàliga

LAIA CANDÀLIGA – L’acte va començar dissabte a les set de la tarda a la sala de plens de l’ajuntament, amb totes les autoritats, representants del bàsquet del poble, la coral de Sant Fruitós i veïns del poble.

L’encarregat de fer el pregó va ser en Jaume Ponsarnau, que tot i nèixer a Tàrrega i actualment viu a Anglaterra està molt arrelat a Sant Fruitós. En Jaume va repassar la seva experiència com a jugador, i com va acabar deixant el bàsquet per una “frustació. Però en Jaume no es va desvincular del bàsquet fins al desembre del 2015, que va deixar el Gipuzkoa Basket.

Per altra banda la jugadora i santfruitosenca del Petro Pintó ASFE, Helena Santamaria, va ser l’encarregada de fer el pregó jove, explicant també els seus inicis en el món de l’esport i en concret el bàsquet, ja que recordava que va començar el ciclisme amb el seu pare però al veure el seu germà jugar a bàsquet va canviar d’esport. A l’acte, no hi va faltar tampoc l’Antoni Caparrós exdirectiu i un dels fundadors del bàsquet al poble juntament amb Jaume Ambròs, que seia entre el públic. També es van nomenar noms com en Vicenç Planas el primer president o en Josep Massana, president el tercer any. Entre el nombrós públic que va assistir a l’acte hi havia en Josep Mensa actual president de l’ASFE, el director de Sant Fruitós ciutat del bàsquet català en Ricard Planas entre d’altres.

El pregó no podia finalitzar sense la sorpresa del jugador del València Bàsquet, en Rafa Martínez, que es va formar basquetbolisticament als equips del Paidos. Els assistents van poder veure el jugador a través d’un video-missatge en el qual donava suport a Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016.

Va ser un acte molt emotiu, amb persones molt importants pel bàsquet del poble, amb una gran assistència de veïns i amb l’agrupació Coral de Sant Fruitós que va amenitzar l’acte interpretant l’himne del poble i altres temes musicals.