El futbol territorial ja va tornar el cap de setmana passat, el bàsquet amateur ho fará el proper 17 i 18 d’octubre. Les mirades estaran posades en molts equips de casa nostra, però especialment en dos equips que jugaran la Copa Catalunya de bàsquet, la màxima categoria que organitza la Federació Catalana de Bàsquet. Allà hi tenim dos equips de la comarca, el CB Navàs, ja consolidat a la categoria, i el CB Vilatorrada, que puja a la categoria aquesta temporada per primera vegada a la seva història amb un ascens per compensació de places lliures a la categoria. Això no treu però, que l’equip santjoanenc ve de fer una gran temporada a Primera Catalana, acabant la lliga en setena posició abans de l’aturada.

A l’Esport i Punt d’Ona Bages hem parlat amb els entrenadors dels dos equips abans de l’inici de la competició. En el cas del Navàs, Isidre Suau estarà una nova temporada a la banqueta navassenca. El Navàs sumarà el seu segon any consecutiu a la categoria. Isidre Suau és tota una institució a Navàs. L’equip navassenc ja va ser a Copa fa nou temporades i ara hi repetirà presència després d’un gran any en què van quedar sisens.

 

I de Navàs, marxem cap al centre de la comarca, concretament cap a Sant Joan de Vilatorrada. Un poble que està davant una temporada de bàsquet històrica amb el CB Vilatorrada. De fet, la temporada passada ja ho va ser. I és que el primer equip masculí competia per primera vegada a la Primera Catalana i només una temporada després ho farà a COPA. Les dues aventures les ha viscut, el Josep Ferré, entrenador de l’equip.