A Sant Joan de Vilatorrada i Sant Salvador de Guardiola es podrà donar sang el diumenge de 10 a 2 a Cal Gallifa i a la Masia El Calvet, respectivament. A Santpedor, es podrà fer dimecres de 5 a 9 de la tarda a la Llar d’Avis Ca l’Arola, mentre que a Manresa s’hi podrà anar dijous durant tot el dia al Casino. El Banc de Sang recorda que és necessari reservar hora a través del seu web amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

Marta Hernández, tècnic de promoció del Banc de Sang ha explicat a Ona Bages que normalment els és més fàcil promoure campanyes de donació a pobles petits.

El dia 1 de desembre, la campanya es va traslladar a Castellgalí, on es va aconseguir un augment de les donacions.

Hernández explica que la pandèmia podria haver contribuït a augmentar les donacions. Ho atribueix, en part, a què la gent està més conscienciada de la importància que té el sector de la salut i també per les conseqüències del confinament i el teletreball.

EL Banc de Sang fa una crida a la població i recorda que cada dia es necessiten 100mil donants per poder atendre les necessitats dels hospitals. Ara donar és fins i tot més important, ja que els hospitals es troben sota pressió i quedar-se sense reserves de sang suficients només els complicaria encara més les coses.
A banda d’aquesta setmana, la campanya del Banc de Sang es trasllada el dia 27 a Artés i el dia 28 i 29 a Solsona.