El Bages s’atura per dignitat

99

La capital del Bages va viure ahir dues mobilitzacions històriques per protestar contra les càrregues policials de diumenge a tot Catalunya però sobretot a les poblacions veïnes de Fonollosa, Sant Joan de Vilatorrada, Castellgalí i Callús. Veïns de tota la comarca, entre ells santfruitosencs, santpedorencs i sallentins, es van desplaçar fins a Manresa. Sota el lema “pels nostres drets i llibertats no passaran”, milers de persones es van concentrar per partida doble.

D’una banda, 15 mil manifestants van omplir la Plaça Major de Manresa, sumant-se a les concentracions convocades a les 6 de la tarda davant dels ajuntaments. S’hi van viure moments de festa però també de silenci, amb les mans alçades com a símbol de pau. El moment més aplaudit va ser quan van despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament.

La imatge del dia, però, es va viure al migdia: 28 mil persones, segons fonts oficials, van desfilar pacíficament davant la guàrdia civil, també en silenci, en la marxa més multitudinària de la història de la ciutat. Els bombers van encapçalat la marxa i van fet de cordó de seguretat davant l’edifici. Van ser ovacionats i es van viure moments de llàgrimes i emoció.

 

Abans, però, també s’havien organitzat manifestacions alternatives a diferents punts de la ciutat i es van fer piquets informatius perquè els comerços i les grans cadenes tanquessin les portes. Des de primera hora es van tallar totes les entrades a la ciutat i es van oberir per permetre l’accés dels manifestants que venien dels pobles veïns.

Des de l’organització es van mostrar molt satisfets i orgullosos de la resposta ciutadana per condemnar la violència.