El Bages registra 77 persones noves a l’atur

81

Tot plegat sembla venir provocat per l’augment en 64 persones a la capital, Manresa, així com altres territoris que també han patit forts augments. Són, per exemple, Sant Joan de vilatorrada, amb 17 persones noves a l’atur, seguit de Sallent, amb 15. 

Pel que fa als pobles que sí que han registrat dades positives, ens fixem amb Navarcles, Santpedor i Sant Vicenç de Castellet amb 16, 14 i 13 persones que han trobat feina aquest darrer mes. 

Tanmateix, les dades respecte l’any passat són més esperançadores, ja que aquesta mateixa època, hi havia pràcticament 2.500 persones més sense feina que actualment al conjunt del Bages. 

I al conjunt de Catalunya, la davallada de l’atur ha sigut molt lleugera. Ho ha fet només en 174 persones, un 0,05% menys que al febrer. Pol Rodríguez.

En total, hi ha gairebé 371.500 catalans desocupats, el que suposa una reducció del 26,5% respecte el març de l’any passat. El secretari de Treball, Enric Vinaixa, assegura que el mercat de treball ha resistit a l’embat provocat per la crisi de preus de l’energia.

Amb tot avisava que cal estar atents a la situació davant la incertesa que provoquen la inflació o la guerra a Ucraïna.