Pla general de la presentació de l'estudi a la seu d'Eurecat de Manresa. Imatge del 4 d'octubre del 2021

El Bages reclama un grau superior d’FP de química per donar resposta al sector empresarial i evitar la fugida de talent. Ara els alumnes han de marxar fora de la comarca per continuar amb els estudis. 

Aquesta és la principal conclusió de l’estudi ‘Les necessitats formatives del sector químic al Bages’, que s’ha presentat aquest dilluns a la seu d’Eurecat Manresa. Un dels seus autors, Albert Marañón, tècnic del Consell Comarcal del Bages, ha explicat que l’objectiu és que “els joves es quedin a treballar a la comarca i a empreses bagenques. 

Ara els estudiants que volen cursar el grau superior han de marxar fora de la comarca. El mateix Marañon assegura que si es quedessin aquí es consolidaria un bon grup de joves. 

 

Dins d’aquest estudi també s’explica que si hi hagués aquesta Formació professional augmentaria la demanda d’estudis a la universitat de Manresa, ja que un 15% dels estudiants que cursen estudis universitaris en química provenen de graus superiors de formació professional. De fet, a Catalunya hi ha 12 comarques que fan cicles formatius de química i el Bages és l’únic lloc que no té cicle superior.