El Bages recapta un 23% més de roba en contenidors socials respecte l’any anterior

172

El Bages recapta un 23% més de roba en contenidors socials respecte l’any anterior. Pel que fa a la comarca, durant aquest 2021, s’han recaptat fins a 185 tones de roba a través de l’entiat Humana. 

I és que entre calçat, roba i tèxtil de la llar, la Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit prop de 752MIL articles de roba, que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès. Val a dir que no tota la roba té la mateixa finalitat ni el mateix final. La major part té una segona vida. El 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar. Els municipis del Bages on l’entitat ha fet una recollida més gran de roba són Sant Joan de Vilatorrada amb 32,1 tones i Navarcles amb 21,2. El portaveu de la fundació “Humana”, Joan Carles Montes, explica que encara s’ha d’apostar per explicar més bé en què consisteix aquesta acció. 

Montes, també explica que la reutilització és la opció més sostenible que hi ha. 

Segons el mateix, Montes, el 40% de la roba que tenim als armaris no s’utilitza en tot un any. L’Agència de Residus de Catalunya calcula que es generen anualment 166.000 tones de residu tèxtil a Catalunya; cada ciutadà en llença aproximadament 20 kg de mitjana.