El Fòrum de la Mineria, amb tots els agents públics i privats implicats, s’avança a dimarts que ve. Asseguren que és una reunió que no pot esperar i que s’ha de fer el més ràpid possible.

El Consell Comarcal i els alcaldes de les poblacions mineres s’han reunit aquest matí amb la direcció d’ICL, matriu d’Iberpotash, per demanar explicacions pel tancament, que estava previst per l’any vinent, però que el context de crisi ha accelerat. A la sortida de la reunió, la presidenta del Consell Comarcal, Estefania Torrente, ha exigit a l’empresa que els danys econòmics i socials pel tancament siguin “els mínims” per a la comarca i per a la resta de la Catalunya Central. Per tal de buscar solucions a la situació actual, el Consell Comarcal ha avançat el Fòrum de la Mineria a dimarts que ve. A la trobada, hi participaran tots els agents públics i privats implicats.El tancament de la producció a la mina de Vilafruns, a Balsareny, ha agafat per sorpresa el territori, ja que no estava previst fins l’any vinent. En la reunió que s’ha celebrat aquest matí entre el Consell Comarcal del Bages, els alcaldes afectats i la direcció d’ICL, l’empresa ha insistit en les raons econòmiques per justificar la decisió i ha explicat que ara treballa en un pla de viabilitat.

La presidenta del Consell Comarcal, Estefania Torrente, ha assegurat que vetllarà per tal que les conseqüències socials i econòmiques del tancament siguin “les mínimes” no només al Bages, sinó també a la resta de la Catalunya Central, ja que una de les empreses més afectades, Montajes Rus, és del Berguedà.

Torrente ha anunciat que el Fòrum de la Mineria, que s’havia de celebrar al setembre, s’avança a dimarts que ve. Hi participaran tots els agents públics i privats implicats, sindicats inclosos, i l’objectiu és que, entre tots, es busquin solucions a la situació actual.

A la reunió d’aquest matí hi ha participat els alcaldes de Balsareny, Manresa, Sallent i Súria. El president del Consell d’Alcaldes, Eloi Hernàndez, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps.