Diversos camps de futbol de la comarca del Bages han estrenat gespes en la darrera setmana i, alguns, ho estan a punt de fer. El passat cap de setmana va ser el torn del Gimnàstic de Manresa qui va lluir nova gespa en el partit que enfrontava el Nàstic juvenil contra el Barça B davant unes 600 persones. El club estrena, d’aquesta manera, una nova superfície artificial d’última generació que venia reclamant des de feina molt temps. De fet, l’antiga no s’havia canviat des de l’estiu del 2007.

La superfície va ser estrenada pel president del club, Darío Riera, juntament amb el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras i per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. Tots tres van fer l’acte de tallar la cinta just abans del partit entre Nàstic i Barça del passat dissabte. Per cert, el duel se’l va endur l’equip manresà per 2 a 1 contra el conjunt blaugrana. Un partit que suposava a més el primer partit d’Óscar Segura a la banqueta manresana, després de l’adéu d’Adrià Talavera, tècnic que s’ha incorporat al futbol base de l’Espanyol.

D’altra banda, el Fruitosenc també va estrenar gespa diumenge contra el Puig-reig, en el partit del primer equip masculí. L’acte, amb la presència dels presidents de Fruitosenc i Sant Fruitós Escola de Futbol, Josep Planas i David Vila, així com l’alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan i el delegat al Bages, Berguedà i Cerdanya de la Federació Catalana, Esteve Olivella, va servir d’homenatge a la figura de Josep Maria Presseguer, qui ha estat al capdavant del bar de l’equipament els darrers anys i que va morir el passat mes d’agost. A més, també es van presentar els equips de futbol 11 i escola de futbol.

CE Manresa, Balconada i PI Puig esperen nova gespa

La substitució de les gespes als camps de futbol encara no s’atura. Hi ha tres clubs que esperen l’adquisició de la nova gespa com són el Centre d’Esports Manresa, la Balconada i el Pare Ignasi Puig del Xup. Tots tres canviaran les seves gespes a través de l’Ajuntament de Manresa que és qui ha finançat les obres.

En el cas del Manresa, els treballs de substitució ja han començat aquest dilluns i s’allargaran durant el mes de novembre. Mentrestant, els equips del club jugaran en altres camps de la comarca. Per la seva banda, la Balconada ja és a punt d’estrenar la nova gespa artificial que substituirà el camp de terra que ha acompanyat el club durant la seva història i que suposarà una gran millora qualitativa per l’entitat.

Finalment, el Pare Ignasi Puig veurà també per primera vegada gespa artificial al seu camp de sorra. Ara bé, la que s’incorporarà és la que es treu del camp del Centre d’Esports Manresa i per tant, no serà d’última generació. La incorporació de la gespa començarà una vegada acabin les obres al camp del Centre d’Esports Manresa.