Pla general de l'accés al cribratge, on s'agafen les dades personals dels usuaris. Imatge del 29 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

Les dades de la pandèmia al Bages han assolit els nivells més baixos dels últims 8 mesos amb un risc de rebrot que se situa en els 36 punts, baixant gairebé 50 després de l’última actualització. I és que aquest indicador al Bages no para de baixar i ja s’ha situat a les portes de passar de risc moderat a risc baix, al mateix nivell que el mes de juliol de l’any passat. Mentrestant, la taxa de reproducció del virus ha passat del 0,77 al 0,63 en 7 dies.

A Manresa ciutat les dades són lleugerament superiors, amb un risc de rebrot de 42 punts i una velocitat de contagi de 0,69. En l’última setmana s’han registrat 20 nous positius.

En l’última setmana amb dades consolidades, del 10 al 16 de juny, a tota la comarca s’han registrat 36 nous contagis, gairebé una quarta part dels que s’havien donat 15 dies abans, quan n’hi havia hagut 122.

Pel que fa a les vacunacions, més de 87.000 mil persones ja han rebut la primera dosi a la comarca i més de 48.000 mil la segona. En el capítol de defuncions, no s’ha registrat cap per segona setmana consecutiva, encara que els ingressats han passat només de 12 a 11 en set dies als hospitals manresans.