El Bages crea una guia per fer front als maltractaments de les persones grans

168
L’alcalde del municipi, David Saldoni, explica que

El Bages crea una guia per fer front als maltractaments de les persones grans. L’objectiu del document es facilitar diferents pautes per prevenir i actuar davant d’aquestes agressions.

Serà una eina que enfocada als professionals del territori. La nova guia, que ha comptat amb la participació de més d’una trentena de professionals i agents de diferents àmbits de la comarca, defineix la tipologia de maltractaments a les persones grans, les formes i senyals d’alerta i identifica els factors de risc i de protecció davant aquestes situacions. També inclou elements per a la prevenció, l’avaluació i com actuar davant els maltractaments a les persones grans. 

A tot això, també detalla els aspectes jurídics que s’han de tenir en compte pels diferents agents que intervenen i elabora un llistat amb els recursos i serveis disponibles al territori. 

Edats afectades

De fet, segons un informe de la Diputació de Barcelona, l’any 2019 es van detectar 396 casos de maltractaments a persones de més de 65 anys en 43 municipis de la demarcació.

Per ser més concrets un 76% d’aquests maltractaments eren dones, amb una mitjana d’edat de 81 anys. Les dades de l’ens provincial també reflecteixen que gairebé 2 de cada 3 persones grans que han patit maltractament tenen algun grau de dependència.