L’alcalde del municipi, David Saldoni, explica que

El Bages crea una guia per fer front als maltractaments de les persones grans. L’objectiu del document es facilitar diferents pautes per prevenir i actuar davant d’aquestes agressions.

Serà una eina que enfocada als professionals del territori. La nova guia, que ha comptat amb la participació de més d’una trentena de professionals i agents de diferents àmbits de la comarca, defineix la tipologia de maltractaments a les persones grans, les formes i senyals d’alerta i identifica els factors de risc i de protecció davant aquestes situacions. També inclou elements per a la prevenció, l’avaluació i com actuar davant els maltractaments a les persones grans. 

A tot això, també detalla els aspectes jurídics que s’han de tenir en compte pels diferents agents que intervenen i elabora un llistat amb els recursos i serveis disponibles al territori. 

Edats afectades

De fet, segons un informe de la Diputació de Barcelona, l’any 2019 es van detectar 396 casos de maltractaments a persones de més de 65 anys en 43 municipis de la demarcació.

Per ser més concrets un 76% d’aquests maltractaments eren dones, amb una mitjana d’edat de 81 anys. Les dades de l’ens provincial també reflecteixen que gairebé 2 de cada 3 persones grans que han patit maltractament tenen algun grau de dependència.