El Bages comença a treballar amb un nou servei de mobilitat elèctrica compartida

142

Aquest servei ve de la mà de mútua Montepio i de la cooperativa Som Mobilitat. En concret, Montepio ha adquirit un vehicle 100% elèctric que es podrà llogar per hores o per dies i es gestionarà a través d’una app mòbil. El servei el poden fer servir els majors de 22 anys que siguin socis de Som Mobilitat o de Montepio. En aquests moments, la cooperativa Som Mobilitat té una quarantena de vehicles distribuïts per diferents zones de Catalunya, des de ciutats grans fins a pobles més petits.

Els preus van des de 4 euros l’hora fins a 40 euros el dia. El servei ja està en funcionament a ciutats com Barcelona, Mataró, Terrassa, Vic, Olot o Girona. Arnau Vilardell, un dels fundadors de la cooperativa, explica que la seva aposta és arribar a les grans ciutats, però també a territoris més petits:

La idea és que la flota de vehicles de Manresa es vagi incrementant si el servei funciona, ja sigui perquè Montepio adquireix més vehicles o perquè s’hi sumen altres institucions com l’Ajuntament de Manresa. 

A la Catalunya Central ja existeix aquest servei a Vic amb un total de 7 vehicles, 4 de la UVic i 3 de l’Ajuntament.