Uns dels col·legis que durant l’1-O van patir les càrregues policials de la Guàrdia civil van ser el de Sant Joan de Vilatorrada, en concret l’escola Joncadella i l’institut Quercus. Després d’un any, la Biblioteca de Cal Gallifa, exposarà les imatges del periodista Aleix Solernou que va realitzar durant l’actuació policial. La mostra es pot veure des del 24 de setembre fins al 31 d’octubre.

L’exposició, que es titula “els herois de l’1 d’octubre”, és un homenatge a totes les persones que van quedar ferides i van defensar els col·legis electorals del poble bagenc. Les imatges, que mostren en primer pla les expressions de les persones que van oposar resistència a les càrregues policials, van fer que Solernou quedés 3r en el premi ‘Clic Fotoperiodisme Jove 2018’. Les fotografies també ensenyen el paper que van tenir el regidor d’ERC i pallasso, Jordi Pesarrodona i l’alcalde de Sant Joan, Gil Ariso, dos polítics que van ser agredits per la Guàrdia Civil.

L’exposició està formada per una quinzena de fotografies, les quals gairebé totes són de l’1 d’octubre, però també n’hi ha de la vaga del dia 3 del mateix mes.