El 9 de juliol arrenca la 26ena edició del Festival Internacional de Música Clàssica – Memorial Eduard Casajoana

191

Avui ha tingut lloc la roda de premsa de presentació oficial de la 26ena edició del Festival Internacional de Música Clàssica – Memorial Eduard Casajoana  al jardí dels arcs del Monestir de Sant de Bages. L’acte ha tingut la presència de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages i el regidor de cultura Xavier Racero.

Aquest festival arrenca el 9 de juliol i s’estrena amb un concert online i tindrà un cost de 5 euros, cal recordar que una part dels beneficis obtinguts es destinaran al Banc d’Aliments de Manresa. El festival es troba enmig d’una fase delicada, i és que la covid-19 ha obligat a reestructurar la fórmula, aquest primer concert online comptarà amb la presència del jove pianista Eudald Buch que serà acompanyat pel seu mentor Vladislav Bronevetzky i es gravarà la setmana vinent a casa de la Mireia Pintó (presidenta de l’Associació Memorial Eduard Casajoana), a partir d’aquí els següents concerts tindran lloc al Monestir de Sant Benet.

La segona cita, comptarà amb totes les mesures sanitàries per tal de poder oferir un espectacle que compleixi amb tots els requisits i segons ha pogut explicar Mireia Pintó, Presidenta de l’Associació Memorial Eudald Casajoana, s’està buscant la fórmula per tal d’aprofitar al màxim l’espai i poder encabir unes 300 persones. El 16 de juliol es comptarà amb la presència del tenor Josep Bros, la soprano Maria Miró i el pianista Marco Evangelisti que oferiran un concert “explosiu”, segons diu Mireia Pintó. El festival seguirà el 23 de juliol amb la mezzosoprano Mireia Pintó, l’actiu Silvia Bel i l’orquestra de cambra terrassa 48 Quim Termens. El 30 de juliol posarà el colofó final, el Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per LLuís Vilamajó i al piano amb Maria Mauri i Josep Surinyach.

La Presidenta l’Associació Memorial Eudald Casajoana, Mireia Pintó, juntament amb Pep Creus de la mateixa entitat

El pressupost per l’edició d’enguany és de 34.000 euros i l’aportació municipal ronda els 15.000, falta decidir la part que es destinarà a les entitats socials.

Finalment, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha volgut destacar que la cultura s’ha de prendre “com una cosa que té a veure amb la vida i no amb els diners, ara mateix el valor emocional sobrepassa l’econòmic. Ha volgut agrair a tothom qui ha fet possible aquesta edició del festival:

Les entrades tindran un preu de 20 euros i es posaran a la venda la setmana vinent i es podran comprar al web http://www.festivalsantfruitos.com/ o presencialment a Isidre Fotografia a Sant Fruitós de Bages. Una part dels guanys serà per Caritas i es destinaran a comprar productes d’higiène per adults.