El 39è Carnaval de Sallent engega amb força i moltes ganes

220

Sàtira, humor i riures és el que es va viure ahir a la Plaça de la Vila de Sallent durant l’arribada del Rei Carnestoltes. Un acte que va començar a dos quarts de 9 del vespre amb el pregó d’un imitador de David Saldoni, alcalde del municipi, en el qual afirmava que s’apropiava del Carnestoltes “més animal de la Catalunya Central”. El suposat alcalde manifestava, entre xiulets, que tots els actes d’aquesta festa acabarien a les 12 de la nit, també convidava a participar al Carnaval als avis de la nova residència – la qual encara no està construïda–, i anunciava que per entrar a la Plaça de la Pau es pagarien 15 euros entre setmana i 20 els dissabtes i diumenges. Tot això emmarcat dins d’un personatge que s’emmirallava amb l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, tot cridant “guapo, gràcies” i “Saldoni President”.

"David Saldoni"

El seu discurs va tenir un gir inesperat quan La Fumera va irrompre a la plaça amb petards, crits i fum. Els guardaespatlles del suposat alcalde es van emportar al personatge i els seus companys per donar pas a un discurs d’igualtat de gènere, popular i lliure d’agressions sexistes – trets característics de la Festa Major Alternativa– seguint el toc d’humor. La Fumera explicava que han convertit el Carnaval en “la festa de totes”. Remarquen que la festa “és del poble” i no de l’Ajuntament, en resposta al discurs anterior. Fan un seguit de propostes, entre les quals es volen fer seva la festa. Escolteu la seva intervenció:

La Fumera

Però el moment més esperat de la nit va ser l’arribada del Rei Carnestoltes, que va aparèixer baixant per la façana de l’Ajuntament. Sota la màscara de Guy Fawkes – també coneguda com la màscara del personatge principal de la pel·lícula “V de Vendetta” i que protagonitza el cartell d’enguany–, el Rei Carnestoltes va fer un pregó reivindicant que “de Carnaval només n’hi ha un” i demanava els 30.000€ que l’alcalde va oferir a La Fumera durant la campanya electoral ja que, insinuava, els podrien destinar al Carnaval de l’any vinent, que celebrarà la seva 40ena edició. El personatge també va proclamar que ha retornat com “un heroi anònim per millorar el dia dels sallentins i per destruir els poderosos” per tal de donar pas a “la festa, la cultura popular i les xarangues”. Escolteu el pregó sencer:

Els sallentins es van anar animant a mida que avançava la nit fins al moment més àlgid, els focs artificials que van decorar el cel al ritme de la batuta del Rei Carnestoltes. La festa va continuar amb una rua de benvinguda, amenitzada per la Xaranga Màgic i la Banana Boom fins la Plaça de la Pau, amb una botifarrada popular, on es van vendre 350 tiquets, i el ball amb l’orquestra Tropical i el DJ Berni.