L’inici del 19è torneig de Pasqua Paidos Memorial Martí Orive va rebre més de mig miler de persones

118
19è Memorial Martí Orive_PAIDOS, 18 de març. Imatge PAIDOS comunicació.

El 19è torneig de Pasqua Paidos Memorial Martí Orive va començar dissabte a les 9 del matí amb el torneig de bàsquet i l’acte institucional. Continuava diumenge amb el torneig de futbol al camp de futbol, durant tot el matí i segueix amb el torneig de bàsquet de dilluns fins dimecres al matí.

El torneig de dissabte del Memorial Martí Orive va acollir la trobada d’escoles de bàsquet de les Comarques Centrals amb les escoles del CBiUM, La Salle Manresa, CB Artes, l’Escola Joviat, CB Castellet, EBSF, CB Navas, CB Navarcles, CB Santpedor, Himesa Sallent, Escola Bages i PAIDOS Sant Fruitós. En total 12 entitats i 22 equips, amb més de 200 participants, fins i tot jugadors de P5 dels equips de la Joviat i la Salle.

El Torneig Pre-Minis es va disputar el dissabte al matí al Pavelló, perquè la pluja va impedir que es jugués al Paidos. Més de 80 nens i nenes van gaudir del bàsquet en una jornada farcida de partits. El resultat del Pre-Mini femení va ser el següent: primer lloc Himesa Sallent, segon lloc Dental La Salle Manresa, tercer lloc CB Torelló i quarta posició pel PAIDOS-ASFE. En el Pre-Mini masculí, el primer lloc va ser pel PAIDOS-ASFE, el segon lloc pel CBiUM, el tercer lloc pel CB Torelló i el quart lloc pel Bàsquet Oms.

El torneig de pasqua Memorial Martí Orive es va sumar enguany als actes de Sant Fruitós de Bages Ciutat del Bàsquet Català 2016 amb un acte institucional que va comptar amb les actuacions del Boti-Boti, el Llumet, la Geganta Picarona i les Cheerleaders del PAIDOS. També van inaugurar una exposició de fotografies del bàsquet al PAIDOS. El coordinador de la comissió Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català, Ricard Planas, va recollir el premi Fair-Play de la mà del delegat de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Fernando Peñarrubia.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el regidor d’Esports, Tomàs Casero, el delegat de la FCBQ, Fernando Peñarrubia Delegat de la FCBQ, el coordinador de la comissió SF Ciutat del Bàsquet Català 2016, Ricard Planas, el president de la Cooperativa PAIDOS, Josep Orive, el president de la AEE PAIDOS, Toni Gener, el president de l’ASFE, Josep Mensa, el Fundador del Bàsquet al Paidos, Antoni Caparrós, l’expresident de l’AEE PAIDOS, Joan Camí i altres personalitats.

El bàsquet va seguir dissabte a la tarda al Pavelló Municipal de Sant Fruitós amb la col·laboració dels monitors, els voluntaris del SF2016, el grup de pares i mares col.laboradors tots coordinats pel director del Torneig el Carles Orive. Més 120 joves jugadors van participar a la primera jornada, a la cloenda i entrega de trofeus. El Ramón Ferrer i l’Anna Moliner van conduir l’acte en el qual també van participar el Grup de Cheerladers de segon d’ESO de l’Escola PAIDOS dirigides per la Mar Ambròs.

19 anys de torneig ja donen per històries, records….i a la pista van coincidir tres entrenadors formats al PAIDOS Sant Fruitós: Albert Bover (CB Santpedor), Jordi Bover (CB Navarcles) i Jordi Sainz (CB Torelló).

Tots els equips van rebre com a obsequi els trofeus amb motiu de la Ciutat del Bàsquet Català SF2016, cedits per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

A Ràdio Sant Fruitós vam poder entrevistar al coordinador d’esports de l’escola PAIDOS, Jaume Ambrós, el dia abans del torneig quan acabava els preparatius. Ambrós ens explica el torneig, d’on ve el Memorial Martí Orive i quins valors vol transmetre amb el torneig i l’esport en general.

Imatge. Acte institucional 19è Torneig Pasqua Memorial Martí Orive. Foto de PAIDOS.

Informació cedida pel coordinador esportiu de l’AEE PAIDOS, Jaume Ambròs.