El 17è Memorial Matilde Pujol canvia de data per commemmorar el Dia Mundial de la Poesia

183
17è Memorial Matilde Pujol a Sant Fruitós de Bages, 21 de març, dia Mundial de la Poesia.

El Memorial Matilde Pujol va canviar la data de novembre al 21 de març, dia Mundial de la Poesia i ho va fer per omplir la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages de versos, prosa i música dilluns el vespre.

El grup Aspriu, amb l’assistència de Sergi Ambrós i Jaume Giménez, va interpretar adaptacions musicals dels poetes Espriu i Vinyoli. Tot i que va faltar Carrasco, la veu femenina del grup, veu i guitarra van encaixar molt bé les seves cançons amb la combinació de les lectures dels poemes de Josep Ballesteros, Teresa Riquelme, Nasi Botifoll i Francesc Canellas, els 4 rapsodes convidats al recital per la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

La trentena de persones que van assistir a l’acte, van poder escoltar poemes propis de Ballesteros i Riquelme i d’altres com de Miquel Martí i Pol o Maria Mercè Marçal.

Fins i tot hi va haver estona per l’humor amb la lectura que Canellas va fer del poema de Miquel Martí i Pol “Nova oració del Parenostre” del recull de poemes de “La Fàbrica”. El coordinador del club de poesia i cinema de la Biblioteca, va recordar així la polèmica del poema que Dolors Miquel va recitar en el lliurament dels premis Ciutat de Barcelona el mes de febrer passat. Miquel va canviar el “Pare nostre” per ‘Mare nostra’ i començava dient: “Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l’epidural i la llevadora…”. Una adaptació que va fer marxar de l’entrega de premis al president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.

La “Nova oració del Parenostre” de Miquel Martí i Pol que va recitar Francesc Canellas ahir comença així: “Pare nostre que esteu en el cel, sia augmentat sovint el nostre sou, vingui a nosaltres la jornada de set hores, faci’s un xic la nostra voluntat, així com la d’aquells que sempre manen.”

El Memorial Matilde Pujol fa referència a una poetessa navarclina que va viure molts anys a Sant Fruitós de Bages, molt participativa pel que fa a la poesia al poble i per això fa 17 anys que rep aquest Memorial com a homenatge.

Imatge. Jaume Grandia