El 16è Festival Clam de Cinema Social tindrà la diversitat i la igualtat d’oportunitats com a eixos

234
Alcaldes de Manresa, Sallent i Navarcles, juntament amb organitzadors del CLAM i representants d'AMPANS al costat del cartell del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya 2019
Alcaldes de Manresa, Sallent i Navarcles, juntament amb organitzadors del CLAM i representants d'AMPANS al costat del cartell del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya 2019

Entre les novetats del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya ‘CLAM’ d’aquest 2019 hi ha un premi honorífic a l’actor Sergi López, dues exposicions a la Plana de l’Om i el nou Premi Insert que s’entregarà en col·laboració amb AMPAN

La setzena edició del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya ‘CLAM’, que arribarà al mes de maig, s’ha presentat avui al públic amb més novetats que mai i un doble eix que girarà entorn la diversitat i la igualtat d’oportunitats.

El tret de sortida al festival el donarà la pel·lícula ‘La (des)educació’ de Cameron Post (2018). Aquest any el festival CLAM ha rebut a concurs fins a 367 propostes, de les quals el jurat n’ha seleccionat 18, 12 curtemetratges i 6 pel·lícules. Totes elles seran estrena absoluta a Catalunya i no serà fins l’últim dia de festival, el 12 de maig, que es coneixeran els guanyadors del certamen.

I a banda d’aquests films, es podran veure 19 altres pel·lícules que també són inèdites o s’han estrenat recentment. Tot plegat, aquest any, girarà entorn un doble eix: la diversitat i la igualtat d’oportunitats, tal i com ha explicat el director del festival Serafí Vallecillos en l’acte de presentació aquesta tarda a la sala d’actes de la biblioteca El Casino de Manresa.

Més enllà de les projeccions es faran altres activitats com la taula rodona “Diàlegs sonors”, un debat i reflexió al voltant del món sonor en la realització d’una pel·lícula. També el Premi Insert a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, una novetat implementada en col·laboració amb AMPANS.  Una taula de youtubers. Les exposicions  “Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies” i “L’ofici del cinema”, que es podran veure a la Plana de l’Om. Un maridatge de Cinema i Vi en col·laboració amb les Bodegues Abadal. I un projecte escolar que ja està en marxa per treballar els valors socials del festival amb més de 1000 alumnes de 9 centres del Bages. Repetirà un any més l’entrega del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat, que reconeix l’aport social d’una entitat, i aquest any s’hi afegirà un premi honorífic a l’actor Sergi López per la seva trajectòria professional.

Pel què fa a les seus del festival. Navarcles i Manresa seran un cop més les fixes, i la itinerant aquest any recau a Sallent. L’alcalde, David Saldoni, destaca la importància d’aportar-hi cada any “la sensibilitat d’altres pobles”.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que repeteix co-seu per 3er an y seguit, també ha destacat la importància de potenciar tot allò que té a veure amb “la solidaritat i els drets humans”

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, que després de 16 edicions ja s’ha consolidat com un dels més importants del sector, donarà el tret de sortida el proper 3 de maig i s’allargarà fins el 12 amb la projecció de la pel·lícula ‘La darrera bogeria’ (2019) de Claire Darling.