La detenció de Puigdemont ha generat una onada de protestes a tot Catalunya que s’ha fet notar també al Bages

La jornada de protestes contra la detenció de Puigdemont i l’empresonament de més polítics catalans que s’ha fet sentir a tot Catalunya s’ha fet notar també al Bages. El CDR de Manresa ha convocat una concentració al Parc de l’Agulla a les 18h per paralitzar les principals carreteres de la comarca. Així, més de 400 bagencs s’han concentrat allà i seguidament han enfilat cap a la C-16, a l’alçada de Cabrianes, Sallent, per tallar el trànsit en ambdós sentits. Una acció que han fet utilitzant pneumàtics per fer més difícil el pas dels vehicles. Els protestants han entonat en diferents moments càntics com “Puigdemont president” o “llibertat presos polítics”. Partint d’aquest punt, part dels manifestants han fet una marxa cap a l’Eix Transversal (C-25), que també han tallat en ambdós sentits.

La situació ha generat moments de tensió amb els conductors, alguns dels quals s’han encarat amb els protestants. Tot i la tasca dels Mossos d’Esquadra per desviar la circulació cap a d’altres vials, les retencions s’han allargat i ha augmentat l’intercanvi de retrets entre alguns conductors i els manifestants.

A hores d’ara s’ha aixecat el tall a la C-25, que poc a poc recupera la normalitat, i en breus minuts els manifestants tenen previst aixecar el tall a la C-16 -a partir de les 22h-.

Les protestes al Bages i a tot Catalunya es produeixen després de la notícia que s’ha conegut aquest matí en relació a la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. L’encara candidat a la investidura de la Generalitat podria ara ser extradit a Espanya on s’enfronta a greus penes de presó. La notícia, a més, es suma a la dels empresonaments de Turull, Rull, Romeva, Forcadell y Bassa, que va dictar divendres el jutge Pablo Llarena. Uns empresonaments que ja van abocar centenars de persones al carrer divendres per protestar davant els Ajuntaments. Tot plegat ha provocat una onada d’indignació molt gran a una gran part de catalans, que podria tenir més conseqüències en els propers dies.