Educació descarta implantar l’escola pública el curs vinent a Navàs

151

Nou revés pels centres educatius de Navàs. El Departament d’Educació ha descartat la fusió de l’Escola Diocesana i el Col·legi Sant Josep per a convertir-se en un centre públic de cara al curs vinent, tal com estava previst.

Tot plegat va sortir de la darrera trobada entre la directora dels Serveis Territorials, Gemma Boix, i els diferents agents implicats en la fusió. Una trobada que es va produir en el marc de la segona Taula de Planificació Local. Aquesta està integrada per l’alcalde, Genís Rovira, la direcció dels serveis territorials del Departament d’Educació, a més de la regidora d’educació, el tècnic municipal d’educació i altres agents relacionats.

És la segona que se celebra aquest curs i va servir per posar fil a l’agulla sobre la situació que viu la integració dels dos centres. El gran problema en aquests moments és que la Fundació de l’Escola Diocesana és propietat del Bisbat de Solsona i la situació de transició que ha viscut el Bisbat, després del cas Xavier Novell, ha fet endarrerir-ho tot.

En la darrera Taula Local de Planificació, el Departament va traslladar als agents del centre implicats que ja han représ les negociacions amb la propietat dels centres concertats, però aquestes encara estan en un punt molt primigeni i, per tant, es descarta que la integració es dugui a terme el curs vinent, tal com estava previst en un inici.

Per aprofitar la visita de Gemma Boix, l’Ajuntament de Navàs va traslladar també el reclam d’unes obres de millora pel mal estat dels barracons de l’Institut Escola Sant Jordi.