Educació considera prioritat la construcció d’un nou institut a Navàs

80

Fa 2 mesos aproximadament, el Departament d’Educació va descartar la integració dels centres concertats de Navàs a la xarxa pública. Temps després, el Departament ha posat sobre la taula la construcció d’un nou institut públic, que substituirà els barracons de secundària de l’Institut-Escola Sant Jordi.

L’opció de construir un nou edifici per l’institut que, des del 2011 està ubicat en uns barracons, s’ha tornat a plantejar després del trencament de les negociacions per incloure els centres concertats de Navàs a la xarxa pública. Fonts del Departament han assegurat a Regio7 que la construcció del nou edifici passa a ser prioritat.

LAjuntament de Navàs ja va sol·licitar al Departament, a través d’una moció, a fer un nou equipament que albergui l’educació secundària. També li reclama que es comprometi a tenir el projecte enllestit durant el 2023 i que aquest mateix any vinent inclogui als pressupostos una partida per a la construcció del nou edifici.

En aquest sentit, el Departament assegura que s’han de fer diferents anàlisis per veure quin és el model i buscar la millor sortida per Navàs. En la programació de nous equipaments cal tenir en compte la població i la natalitat, que en els darrers
anys ha disminuït moltíssim i això fa replantejar projectes que s’havien pogut pensar fa 5 o 10 anys.