Dos minuts espessos ensorren la bona feina del Baxi Manresa contra l’Obradoiro (90-87)

133

El Baxi Manresa va caure a la pista del Monbus Obradoiro per 90 a 87 en un partit que ha dominat, tret dels últims dos minuts. Els gallecs han demostrat molta resiliència per no abaixar els braços en cap moment, tot i l’alt ritme que han imposat els manresans des de l’inici. Frankie Ferrari ha estat el jugador més destacat dels bagencs amb 26 punts i 21 de valoració.

El domini del Manresa en el primer quart s’explica des de dos aspectes. El primer, l’encert des del triple amb 6/7 en el llançament. El segon, la bona defensa de tot l’equip, arribant a les ajudes i puntejant els llançaments exteriors de l’Obradoiro. De fet, els gallecs no han anotat cap llançament de tres punts. Els manresans han portat el ritme i l’Obradoiro ha anat a remolc. (19-28).

L’encert en el triple dels bagencs encara es va exagerar més en el segon quart. Amb el lideratge de Frankie Ferrari (4/5) els de Pedro Martínez van convertir 5 llançaments de tres punts, només en aquest període. Els gallecs es mantenien en el partit gràcies a l’encert en el llançament de dos punts. El Baxi va conservar la diferència de més 10 punts al descans (39-49).

La història ha canviat al tercer quart. L’Obradoiro ha detectat molt bé que tenia l’avantatge a la zona, amb una major alçada dels seus pivots respecte dels del Manresa, i ho ha aprofitat per anar igualant el partit a poc a poc. El Baxi ha baixat els percentatges i els gallecs s’han situat per davant en el marcador per primera vegada en tot el partit. Però els manresans, amb dos triples de Janning (5/8 en triples) i accions individuals de Mason han tornat a recuperar el comandament del partit abans de l’últim quart (63-73)

La zona dels gallecs ha posat en problemes a l’equip manresà en l’inici de l’últim quart. El marcador s’ha tornat a igualar, però llavors ha aparegut Scott Eatherton per seguir mantenint els manresans amb mínimes avantatges en el marcador. En els dos últims minuts, els gallecs han trobat en Robertson el seu jugador diferencial. Per la seva banda, els manresans han pecat de ser massa individualistes en les últimes jugades d’un partit que han acabat perdent.