Dos Guàrdies Civils que eren a l’Institut Quercus l’1-0 diuen que la policia no va agredir ningú sinó al revés

292
Imatge d'un Guàrdia Civils agredint persones a l'institut Quercus l'1 d'octubre de 2017
Imatge d'un Guàrdia Civils agredint persones a l'institut Quercus l'1 d'octubre de 2017

Tots dos van fer de testimonis al judici del Tribunal Suprem, on van negar la violència policial i van acusar la gent que hi havia a l’institut Quercus d’actuar amb violència contra ells

El cap de l’operatiu de la Gùardia Civil a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada l’1 d’octubre va assegurar ahir davant el Tribunal Suprem que una parella de Mossos va entorpir la seva actuació.

L’agent també destaca que els bombers es van posar “en primera línia amb la multitud de gent”. Tot i que la crítica principal la va dirigir cap als Mossos d’Esquadra. Va dir que dos agents del cos català de policia van voler “impedir” que el cos de la Guàrdia Civil intervingués al col·legi electoral que hi havia muntat al Quercus. Els demanaven l’ordre judicial i un d’ells no els volia deixar passar

El cap de l’operatiu va assegurar que no va veure cap agressió a la gent per part de la policia sinó el contrari, agents defensant-se de presumptes agressions de les persones que hi havia allà.

Per altra banda, un segon Guàrdia Civil va fer també de testimoni. Es tracta del que va rebre un cop de cadira llançada per una de les persones que hi havia dins l’institut. Una imatge que es va gravar i viralitzar. Va dir que el cop el va deixar una mica “atordit” però que va poder continuar la intervenció amb normalitat. I va assegurar, en la línia del seu cap, que no va veure policies agredint persones ni tampoc ferits.