Dos centres de Navàs participen a la “I Conferència eTwinning”

89

L’Escola Diocesana de Navàs i el Col·legi Sant Josep han estat presents en la “Primera Conferència Nacional de centres eTwinning (col·laboració escolar). El concepte eTwinning és una iniciativa de la Unió Europea que pretén unir escoles de tot Europa a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Els dos centres navassencs van estar representats pels seus directors, els quals van compartir coneixements amb altres directors i directores de 240 centres eTwinning d’Espanya. Van assistir a la Conferència la Montse Mollet, directora del Col·legi Sant Josep, i la Irene Vall, directora d’Escola Diocesana de Navàs. Ambdues escoles són reconegudes amb segells de qualitat nacionals i europeus, i diversos premis Nacionals i Internacionals.

L’esdeveniment va consistir en diverses ponències, tallers i taules rodones amb l’objectiu de tractar temàtiques pedagògiques innovadores¡. Per exemple, el fet que els centres eTwinning són impulsors de la transformació educativa; els equips docents són eficaços en el model de lideratge compartit; la idea dels alumnes com a agents de canvi, el treball cooperatiu i en equip i les sinergies entre centres eTwinning.

Els centres eTwinning, actualment estan considerats com a models educatius i d’internacionalització a Europa. El prgorama és la plataforma educativa més potent a nivell europeu i permet eixamplar cultures, millorar les competències per a la vida i enfortir els vincles d’identitat europea.