El documental de l’Esplac ‘Transformar educant’ s’estrena a Sallent

124
Infants de l'Agrupament Roques Albes
Infants de l'Agrupament Roques Albes

El documental ‘Transformar educant’ s’estrenarà a Sallent dissabte. Es tracta d’un projecte de l’Esplac (Federació d’Esplais Catalans) que mostra la realitat i el dia a dia dels esplais, la tasca que porten a terme i la forma com ho viuen tots els que en participen. l’Agrupament Roques Albes de Sallent hi va participar l’estiu passat, quan es va fer una part del rodatge als campaments d’estiu. A més, va participar generosament com a mecenes perquè el projecte -que es va finançar a través d’una campanya de micromecenatge a Verkami- es fes realitat. La recompensa és precisament aquest passi en exclusiva del film.

El vídeo, que ja van poder veure alguns membres de l’Esplac en sessions que es van fer a Girona i Barcelona fa uns mesos, mostra el dia a dia, el treball i l’experiència de tots els que formen part dels esplais, ja siguin monitors, nens o les pròpies famílies. Ho explica Neus Sunyer, membre de l’Agrupament Roques Albes, que afegeix que la intenció del documental és “mostrar la tasca que fem i que totes les parts són importants perquè això tiri endavant”.

La visualització del documental, que es farà dissabte a la nit a la Plaça dels Arbres, anirà acompanyada d’un seguit d’activitats que començaran a partir de les 19:30h. Els grups Gepa i Nas d’animació infantil donaran el tret de sortida a la jornada, que seguirà amb un col·loqui, a les 20:45h, amb els protagonistes del documental i membres de l’Esplac. Un cop acabat serà l’hora de visualitzar el documental, que els qui l’han vist asseguren que és “preciós i una gran forma de veure com són i què fem als esplais”. Durant tota la tarda, el grup de les Teies oferiran begudes, crispetes i biquinis de xocolata, per ajudar a finançar les activitats que volen dur a terme aquest estiu.

Cartell estrena documental ESPLAC a Sallent
Cartell estrena documental ESPLAC a Sallent