Diversos presos de Lledoners presentaran avui la seva obra al Teatre Nu

152
IMATGE: ACN

L’espectacle va sobre la por i l’estrenen a Sant Martí de Tous.  

“El teatre m’ha ajudat a socialitzar-me”. Aquesta és la frase d’alguns dels interns de Lledoners que tenen el segon grau però amb permisos per sortir. Dins de la obra el muntatge està ideat per ells mateixos i la majoria de textos són autobiogràfics. De fet, alguns d’ells no havien fet mai teatre abans. És el cas de Jordi Cedinilla.

Ell no és l’únic, perquè es tracta de cinc interns que reuneixen els requisits necessaris per poder marxar de la presó al matí i no tornar-hi fins al vespre. Al darrere hi ha una logística important, ja que, tal com assegura el monitor del teatre Joaquim Borrell. 

El monitor de teatre de Lledoners, Joaquim Borrell, explica que l’any passat van treballar la temàtica de les màscares, mentre que enguany s’ha apostat per la temàtica de la por. Els participants en la iniciativa la valoren molt bé. En Jaume Seguí també creu que el teatre l’ha ajudat a socialitzar-se i a conèixer-se més a si mateix. 

El Teatre Nu va engegar el projecte de les residències artístiques durant la pandèmia. Ofereixen als artistes allotjament, diferents sales de treball i l’opció de fer servir el teatre per exhibir l’espectacle.