Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Moviments populars del Moianès tornen a reivindicar l’ocupació de l’Ateneu Popular després de dues setmanes

Diverses persones de Moià i el Moianès treballen des de fa vint dies en l’adequació d’un complex d’edificis que els col·lectius anticapitalistes van ocupar el passat 10 d’abril a la capital. Es tracta d’uns edificis a mig construir i amb unes obres aturades des de l’esclat de la bombolla immobiliària. Aquests són propietat d’Aliseda, una immobiliària que gestiona els actius del Banc Santander i el fons voltor dels Estats Units “Blakcstone”.

L’ocupació d’aquest complex es va produir uns dies després que organitzacions com la Xarxa Popular d’Aliments, el Sindicat d’habitatge del Moianès i les organitzacions de l’esquerra independentista firmessin un manifest conjunt on s’exposava la necessitat de disposar d’un espai on reunir-se i dur a terme la seva activitat. En aquest comunicat també s’indicaven els intents frustrats d’aconseguir un espai públic mitjançant la cessió d’ús per part de l’administració. L’ocupació es produïa també després d’una campanya d’Arran Moianès que posava de manifest la greu manca d’espais de socialització pel jovent i protestava contra l’eliminació dels pocs espais que queden al Moianès.

Segons expliquen els col·lectius, des de l’inici de l’ocupació, la policia ha fet visites periòdiques i protocol·làries a l’espai. Tot i això, asseguren que el risc d’un desallotjament sense ordre judicial “és gairebé inexistent”. Amb tot, també saben que la propietat ja ha iniciat els tràmits per interposar la denúncia i ben aviat es tindran notícies de l’inici del procés judicial.

Durants aquests primers dies s’han realitzat diverses activitats com tardes musicals amb artistes de la comarca, cinefòrums i dinars amb la voluntat de donar a conèixer el projecte. A més, cada diumenge a les 12 del migdia s’organitza una Assemblea oberta que funciona com a òrgan coordinador de les activitats i és també un espai per prendre decisions sobre el funcionament de l’Ateneu Popular.